Ekonomi

[ EK ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning, där du får behörighet för studier på universitet och högskola inom exempelvis ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du kan även börja arbeta direkt efter gymnasiet med vissa ekonomijobb.

Inom ekonomi lär du dig mer om de ekonomiska verktygen i ett företag, såsom företagsekonomi och marknadsföring. Du kommer att kunna svara på frågor som: Vad är speciellt med ett aktiebolag? Hur ska jag tänka för att bygga upp marknadsföringen i ett företag? Vad påverkar prissättningen av produkter?

Inom juridik lär du dig om det svenska rättssystemet, samt att analysera och bedöma juridiska problem inom affärslivet och det privata livet. När du har lärt dig mer om lagar och regler kommer du kunna svara på frågor som: Vad räknas som ett brott? Vad ska du tänka på när du köper en lägenhet? Vad gäller vid köp på Internet?

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen

Engelska 5, 6 200

Historia 1b, 100

Idrott & hälsa 1 100

Matematik 1b, 2b 200

Naturkunskap 1b 100

Religionskunskap 1 50

Samhällskunskap 1b, 2 200

Svenska 1, 2, 3 300

___________________________________

Programgemensamma ämnen

Företagsekonomi 1 100

Privatjuridik 100

Moderna språk 1 100

Psykologi 1 50

Gymnasiearbete 100

Individuellt val 200

___________________________________

Inriktning Ekonomi

Entreprenörskap

och företagande 100

Företagsekonomi 2 100

Matematik 3c 100

___________________________________

Fördjupning Ekonomi

Marknadsföring 100

Företagsekonomi specialisering 100

Ledarskap & Organisation 100

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Ekonomi

Vi utforskar ämnet ekonomi djupare, eller bredare beroende på vad som intresserar dig mest.Vill du veta mer om statsfinanserna, eller hur man marknadsför ett företag så att det blir stort och framgångsrikt?

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Karl Svensson

Tredje året på Cybergymnasiet "Jag går det sista året på Cybergymnasiet och jag kan lugnt säga att det har varit tre riktigt kul år där jag har fått en fantastisk chans att utvecklas inom mina intressen jag vill. Jag kan absolut rekommendera skolan!"
Karl Svensson

Ola Liljeström

Lärare "Det jag nog uppskattar allra mest med Cybergymnasiet är att så många olika slags elever går här. Här finns ungdomar med alla möjliga erfarenheter och sin egna historia, och jag tror att den här blandningen är det som gör Cybergymnasiet så unikt."
Ola Liljeström

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>