El & energi

[ EE ] YRKESFÖRBEREDANDE

El och Energiprogrammet är ett yrkesförberedande program. Du får kunskaper om produktion, installation och distribution av el- och energiteknik, automation eller dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur. Programmet lägger stor vikt vid arbetsmiljö och säkerhetsfrågor som standarder och informationssäkerhet. I utbildningen ingår 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) som ger dig möjlighet att praktisera det du lärt dig ute i arbetslivet. Våra yrkeslärare går regelbundet på branschkurser för att vara väl insatta i de senaste teknikerna som används inom yrket idag.

Ladda ner programbladet

Webbserverprogrammering 1 100p

Konstruktion 1 100p

___________________________________

*Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får
erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida branschkrav.

Inriktningar

Dator- och kommunikationsteknik

Du lär dig att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Efter gymnasiet kan du exempelvis arbeta som nätverkstekniker, teknisk säljare, support- eller servicetekniker.

Några röster om Cybergymnasiet

Karl Svensson

Tredje året på Cybergymnasiet "Jag går det sista året på Cybergymnasiet och jag kan lugnt säga att det har varit tre riktigt kul år där jag har fått en fantastisk chans att utvecklas inom mina intressen jag vill. Jag kan absolut rekommendera skolan!"
Karl Svensson

Ola Liljeström

Lärare "Det jag nog uppskattar allra mest med Cybergymnasiet är att så många olika slags elever går här. Här finns ungdomar med alla möjliga erfarenheter och sin egna historia, och jag tror att den här blandningen är det som gör Cybergymnasiet så unikt. "
Ola Liljeström