Hantverk

[ HV ] YRKESFÖRBEREDANDE

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är nyfiken i dina möten med människor och vill arbeta kreativt och konstnärligt. I utbildningen ingår 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) som ger dig möjlighet att praktisera det du lärt dig inom salongsarbete ute i arbetslivet.Utbildningen ger både praktiska och teoretiska kunskaper om hud och hår, stil och form, materialkunskap, arbetsmiljö och säkerhet, tradition och utveckling, kundbemötande och säljteknik. Det innebär bland annat moment som behandlar klippteknik, långhårsuppsättningar, permanent, färgning, slingor, fön och tångteknik mm.

Ladda ner programbladet

Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 – 100 p
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 – 100 p
Engelska 6 – 100 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida branschkrav.

Våra inriktningar

Frisör

Du som ser fram emot att arbeta som frisör får lära dig klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvård, olika behandlingar, färgning och permanent. Lär dig alla knepen av våra erfarna handledare i vår egen fullt utrustade hårsalong.

Några röster om Cybergymnasiet

Karl Svensson

Tredje året på Cybergymnasiet "Jag går det sista året på Cybergymnasiet och jag kan lugnt säga att det har varit tre riktigt kul år där jag har fått en fantastisk chans att utvecklas inom mina intressen jag vill. Jag kan absolut rekommendera skolan!"
Karl Svensson

Ola Liljeström

Lärare "Det jag nog uppskattar allra mest med Cybergymnasiet är att så många olika slags elever går här. Här finns ungdomar med alla möjliga erfarenheter och sin egna historia, och jag tror att den här blandningen är det som gör Cybergymnasiet så unikt."
Ola Liljeström