Frisör

Du får utbildning i klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvårdande behandlingar, färgning, permanent, fön och tångteknik mm. Lektionerna sker till stor del i vår salong, där eleverna redan från andra året tar emot kunder. Detta ger oss möjligheter att öva kundbemötande och säljteknik. Vi har ett nära samarbete med flera företag i branschen för studiebesök och har utbildningsdagar. Våra yrkeslärare går regelbundet på branschkurser för att vara väl insatta i de senaste trenderna och teknikerna som används inom yrket idag. Programfördjupningen är anpassad till Skolverkets yrkesutgång Frisöraspirant. Detta gör att du kan genomföra delprov 1 av Gesällprovet.

Gymnasiegemensamma ämnen 600 p

Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 – 100 p
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 – 100 p
Engelska 6 – 100 p

* Programfördjupning 700 p. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida branschkrav.

"Förutom att vi har fått klippa massor av roliga frisyrer har vi också lärt oss driva eget företag!"

Fördjupa dig inom

Frisör

Du får utbildning i klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvårdande behandlingar, färgning, permanent, fön och tångteknik med mera.

Lektionerna sker mestadels i skolans salong där från och med årskurs 2 tar emot kunder. Vi har ett nära samarbete med flera företag i branschen t. ex  Lanza och Grazette.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram