Informations- och medieteknik

Vill du förbereda dig inför vidare studier inom teknik är detta inriktningen för dig. Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i bland annat datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Utbildningen utvecklar också dina kunskaper om teknik och teknisk utveckling. Den belyser teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling.

Gymnasiegemensamma ämnen 1100 p

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 400 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida branschkrav.

Programmering, teknik och kreativitet i en härlig mix!

Fördjupa dig inom

Informations- och medieteknik

På Teknikprogrammets Informations- och medieteknik får du möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom Nätverksteknik, Nätverksadministration, Webbserverprogrammering och Entreprenörskap. Detta är något för dig som vill plugga till t. ex. systemvetare, programmerare eller webbutvecklare efter gymnasiet.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram