Aktuellt

Hösten 2018 startar CyberGymnasiet Järntorget en stor satsning på esport.
E-sport är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler och växer stort över hela världen. Sporten attraherar allt fler och vi på CyberGymnasiet Järntorget vill givetvis vara en del av detta.
Därför startar vi nu profil E-sport för våra elever.
Profilen startar i åk 2 och våra elever har möjlighet att söka till den oavsett vilket program man går hos oss. Ansökan sker under vårterminen i åk 1.
För att få mer information om e-sport som ämnesområde och vad profilen innebär erbjuder vi våra elever under åk 1 att, på Lärande Fri Tid, delta i olika föreläsningar och workshops. Dessa måste man som elev delta på för att få ansöka till profilen.
För oss är det viktigt att den intresserade eleven har en hög ambition med såväl skolarbete som sitt e-sportande och därför måste man ha godkänt i samtliga kurser under åk 1 samt mycket hög närvaro för att kunna ansöka.
Då e-sportprofilen har ett begränsat antal platser kompletteras ansökan även med intervjuer.
Profilen E-sport innebär sammanlagt 400 p riktade kurser. Dels använder man sig av sina 200 p individuellt val och dels läser man 200 p utökade kurser. Detta innebär att att man kommer läsa fler kurser än vad som normalt ingår i en gymnasieutbildning, 2700 p istället för 2500 p.
Kurser som ingår:
Idrott specialisering 1 och 2
Träningslära 1 och 2

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>