Ekonomi

Tillsammans med dina klasskamrater och lärare kommer du att utforska ekonomiämnet djupare. Du fördjupar dig i företagsekonomi, samhällsekonomi, marknadsföring och ledarskap. Du kommer att kunna svara på frågor som: Vad är speciellt med ett aktiebolag? Hur ska jag tänka för att bygga upp marknadsföringen i ett företag? Vad påverkar prissättningen av produkter?

 

Vill du inte studera vidare på högskola med en gång kan du börja arbeta som t ex säljare eller ekonomi- respektive marknadsassistent direkt efter gymnasiet.

 

OBS! Du kan också söka direkt till årskurs 2 eller 3, till exempel om din familj flyttar eller om du vill byta skola. Ta kontakt med vår SYV om du behöver mer information.

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1250 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Idrott & hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b, 2b – 200 p
Naturkunskap 1b – 100 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b, 2 – 200 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1,2,3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 350 p

Företagsekonomi 1 – 100 p
Privatjuridik – 100 p
Moderna språk 1 – 100 p
Psykologi 1 – 50 p

 

– Inriktning Ekonomi 300 p

Entreprenörskap och företagande – 100 p
Företagsekonomi 2 – 100 p
Matematik 3b – 100 p

 

– Fördjupning Ekonomi* 300 p

Marknadsföring – 100 p
Företagsekonomi specialisering – 100 p
Ledarskap & organisation – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

 

*Programfördjupning 300 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida branschkrav.

Göm ämnesplan
"Jag har verkligen lärt mig hur det fungerar att starta och jobba med ett eget företag."

Fördjupa dig inom

Ekonomi

Vi utforskar ämnet ekonomi djupare, eller bredare beroende på vad som intresserar dig mest.Vill du veta mer om statsfinanserna, eller hur man marknadsför ett företag så att det blir stort och framgångsrikt? Vi förtydligar vad vi menar med entreprenörskap och ledarskap ur ett företagsekonomiskt perspektiv. För att ge kunskaperna verkligt liv har du möjlighet att starta och driva ett eget företag under ett år med hjälp av föreningen Ung Företagsamhet.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>